KRUMLE TRADISJONSMAT OG BRYGGING

Mat av mask.


Om Krumle

Jeg heter Ester Almenning og i tillegg til baking har jeg drevet med brygging siden 2013. Kunsten å lage lefser og flatbrød lærte jeg av min mor og mine bestemødre i Stryn. I 2018 startet jeg egen bedrift med nettopp kurs i lefsebaking og flatbrød. Ønsket var å lære folk hvordan de lager tradisjonsmat.
Lefse- og flatbrødbaking har lange tradisjoner på Vestlandet. Jeg bruker tradisjonell bakemetode, kjevler emnene ut og steker dem på steketakke.

Kunnskapen om brygging og baking gjorde at jeg etter hvert begynte å eksperimentere. Var det mulig å lage gode produkter av masken fra ølbryggingen? Alternativet var å hive masken etter at ølbryggingen var ferdig. Jeg har kombinert nye og gamle oppskrifter, og med masken som hovedingrediens lager jeg nå knekkebrød, snacks og flatbrød. Om jeg ikke har tid å brygge selv så kan jeg hente mask fra Lysefjorden Mikrobryggeri, Ekte Vossing og 7Fjellsbryggeriet.

Så neste gang du nyter en kald øl en sommerdag kan du jo undres over om masken fra bryggingen av nettopp den ølen du sitter med har gått til steiketakken for å bli knekkebrød, snacks eller flatbrød fra Krumle Tradisjonsmat og brygging! 

Jeg selger mine produkter på marked i Bergen og omengs kommunene og i Reko-Ringen i Åsane, Fana og Fyllingsdalen. Så vil du handle lokalt så følg med på https://www.facebook.com/groups/rekobergenikea/

 

Daglig leder /kursholder

Ester Almenning 
Dagligleder /kursholder
Tlf 97 77 61 66
Storevarden 21, 5114 Tertnes 

Lysefjorden Mikrobryggeri,
7 Fjellbryggeri.
Bryggeri Ekte Vossing

Samarbeidspartnere